Ασφάλεια Περιουσίας

Το σπίτι μας, μικρό ή μεγάλο, καινούργιο ή παλαιότερο, ιδιόκτητο ή νοικιασμένο είναι από τα σημαντικότερα, αλλά και πιο «προσωπικά» περιουσιακά μας στοιχεία. Στεγάζει την οικογένειά μας, τα όνειρά μας και τις πιο σημαντικές μας στιγμές. Είναι ο χώρος που θέλουμε να νιώθουμε ηρεμία και ασφάλεια.

Έχω όντως ανάγκης ασφάλισης; Γιατί να ασφαλίσω την κατοικία μου;

Προστατεύστε την κατοικία σας από κάθε κίνδυνο.

 • Γιατί η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή που πλήττεται από τακτικές μικρές δονήσεις, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην περιουσία μας.
• Γιατί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα παρατηρείται ανοδική αύξηση από πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των ισχυρών ανέμων, ακόμη και των εμπρησμών. Ιδιαίτερα οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά σε δασικές ή αγροτικές περιοχές είναι εκτεθειμένες σε μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.
• Γιατί στη χώρα μας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι καταστροφές που οφείλονται σε πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα.
• Γιατί σε περίπτωση ζημίας το κεφάλαιο που μπορεί να απαιτείται για την αποκατάσταση της ενδέχεται να είναι υψηλό για τις οικονομικές δυνατότητές μας.
• Γιατί σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Ασφαλίζοντας το σπίτι μας, διασφαλίζουμε ότι αυτή η ηρεμία δεν θα διαταραχθεί.

Αν δεν είσαι ιδιοκτήτης, αλλά ενοικιαστής, χρειάζεται να ασφαλίσεις την κατοικία σου;

Μπορεί να μην είμαστε ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, αλλά η εν λόγω ασφάλιση έρχεται να καλύψει εκτός από το κτίριο και το περιεχόμενο, καθώς και άλλες ανάγκες μας. Για την ακρίβεια, τα προσωπικά μας αντικείμενα και τα οικιακά αγαθά είναι πιο ευάλωτα από ό,τι το ίδιο το κτίριο. Μέσω της ασφάλισης του περιεχομένου κατοικίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανές μελλοντικές οικονομικές απώλειες από φθορές ή άλλες ζημιές στο περιεχόμενό του.

Από ποιους κινδύνους μπορείτε να προφυλαχτείτε με μια ασφάλιση κατοικίας;

Η κατοικία μας παραμένει ευάλωτη κάθε στιγμή από εξωγενείς παράγοντες ή τον ίδιο μας τον εαυτό. Βασική μέριμνα χρειάζεται να υπάρχει για σεισμούς, πυρκαγιές και φυσικά φαινόμενα, ωστόσο πλήθος κινδύνων μπορούν να καλυφθούν, όπως κλοπή ή διάρρηξη, κακόβουλες βλάβες, τρομοκρατικές επιθέσεις ή ακόμη και τη δική μας αμέλεια, από την οποία μπορεί να προκληθεί φωτιά ή διαρροή υδάτων.

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση της ενυπόθηκης κατοικία σας;

Με τη σύναψη του στεγαστικού σου δανείου, έχεις υποχρέωση να ασφαλίσεις το ακίνητο που είναι υποθηκευμένο, βάσει των καλύψεων και κεφαλαίων που ζητά η τράπεζά σου.
Αξίζει να επισημανθεί, ωστόσο, πως έχεις δικαίωμα να επιλέξεις ελεύθερα ασφαλιστική εταιρία ή ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σου σύμβαση.

Η ασφαλιστική μας συνείδηση είναι αναγκαία!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε ότι η οικονομική κρίση λειτούργησε αποτρεπτικά για την ασφάλιση κατοικίας σε μία μεγάλη μερίδα των νοικοκυριών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές να μη μπορούν να αποκατασταθούν από τους ιδιοκτήτες τους, λόγω υψηλού κόστους.
Στην πραγματικότητα όμως, η οικονομική κρίση καθιστά την ασφάλιση κατοικίας περισσότερο αναγκαία, διότι λόγω του μειωμένου εισοδήματος, ένα νοικοκυριό δε θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη ζημιά με δικά του κεφάλαια.

Είναι όμως το κόστος ετήσιας ασφάλισης προσιτό για ένα νοικοκυριό;

Ναι, είναι! Μπορείτε να εξασφαλίσετε ολοκληρωμένη προστασία για την κύρια ή εξοχική σας κατοικία με πολύ χαμηλό ετήσιο ασφάλιστρο!
Στην Ομάδα της Contract θα βρεις τις λύσεις που χρειάζεσαι για την εξασφάλιση της κατοικίας σου, κύριας ή εξοχικής, ιδιόκτητης ή ενοικιαζόμενης, έχοντας την καθοδήγηση από τον εξειδικευμένο και έμπειρο συνεργάτη μας.
Βρες μας στο χάρτη….